Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane jabłka z piekarnika

Składniki:

 

  • 4 duże jabłek
  • 2 łyżki rodzynek
  • 4 łyżki śmietanki
  • 4 łyżki posiekanych orzechów laskowych
  • 1 duża łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cukru
  • otarta skórka z cytryny
  • pół łyżeczki masła

 

 

Sposób wykonania:
Śmietanę wymieszać razem z orzechami, rodzynkami, miodem i skórą z cytryny.
Doprawić do smaku cukrem.
Następnie jabłka wydrążyć i napełnić farszem.
Na każdym jabłku położyć kawałeczek masła i ułożyć jabłka w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 20-30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *