Fasolka szparagowa z wody
Fasolka szparagowa z wody 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
Fasolkę oczyścić, odciąż zdrewniałe końce po czym zalać je 1 l wrzącej wody.
Dodać ćwierć łyżeczki cukru i łyżeczkę soli i gotować około 15 minut.
Po odcedzeniu polać masłem z zarumienioną na nim bułką tartą.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: piątek, 10, czerwiec 2011 10:44
- Malwina Kurowska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak