Fasola z ryżem i papryką
Fasola z ryżem i papryką 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- papryka pimento
- ½ zielonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 puszki czarnej fasoli
- 2 łyżki białego octu winnego
- 10 kropli ostrego sosu chili
- 3 szkl ugotowanego białego ryżu
- 3 łyżki posiekanej kolendry
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek i pokrojoną w paski paprykę.
Wówczas dodać fasolę, ocet oraz sos chili.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut.
Po tym czasie dodać ryż i kolendrę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: piątek, 01, luty 2013 10:35
- Marcin Modrzejewski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak