Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola w pomidorach Renaty

Gotuj razem z pychotką. pl. setki wyśmienitych przepisów. Dziś przepis na fasolę w pomidorach Renaty. Aby ją przyrządzić potrzebujesz: białej fasoli, pomidorów, koncentratu pomidorowego, cebuli i oliwy z oliwek.

Składniki:

  • 500 g białej fasoli
  • 2 pomidory
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • 1 słoiczek koncentratu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia wymienić wodę na świeżą.
    Dodać szczyptę soli i ugotować fasolę do miękkości.
    W między czasie obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwa z oliwek.
    Lekko ją przesmażyć po czym dodać obrane ze skórki, pokrojone w kostkę.
    Chwilę trzymać na ogniu po czym dodać miękką, odcedzoną fasolę.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.
    Trzymać na ogniu około 5-10 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *