Fasola w pomidorach Renaty
Fasola w pomidorach Renaty0 out of 5 based on 0 voters.
Gotuj razem z pychotką. pl. setki wyśmienitych przepisów. Dziś przepis na fasolę w pomidorach Renaty. Aby ją przyrządzić potrzebujesz: białej fasoli, pomidorów, koncentratu pomidorowego, cebuli i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 500 g białej fasoli
- 2 pomidory
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1 słoiczek koncentratu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.Następnego dnia wymienić wodę na świeżą.Dodać szczyptę soli i ugotować fasolę do miękkości.W między czasie obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwa z oliwek.Lekko ją przesmażyć po czym dodać obrane ze skórki, pokrojone w kostkę.Chwilę trzymać na ogniu po czym dodać miękką, odcedzoną fasolę.Całość wymieszać i dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.Trzymać na ogniu około 5-10 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: czwartek, 21, maj 2015 05:54
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak