Dorsz w soku z mandarynek z grilla
Dorsz w soku z mandarynek z grilla 5.00 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów z dorsza
- 2 mandarynki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Z mandarynek wycisnąć sok.
Dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę oraz oliwę z oliwek.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Do powstałej marynaty włożyć filety rybne i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie przełożyć ryby do koszyczków i piec na złoto na rozgrzanym grillu.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: czwartek, 14, luty 2013 11:44
- Dorota Tymiński
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla