Domowy majonez do Wielkanocnych potraw Oli
Domowy majonez do Wielkanocnych potraw Oli0 out of 5 based on 0 voters.
Spróbuj wykonać domowy majonez, który idealnie się sprawdzi do Wielkanocnych potraw. Aby go wykonać potrzebujesz: żółtek, musztardy, oleju i przypraw.
Składniki:
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka musztardy
- 3/4 szkl oleju
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki cukru

Sposób wykonania:
-
Do miski lub blendera wrzucić żółtka.Dodać do nich musztardę, cukier, sól oraz ocet balsamiczny.Całość dokładnie miksować na małych obrotach.Gdy składniki zaczną się łączyć wlewać stopniowo olej nie przerywając ucierania.Gdy wlejemy już cały olej zwiększamy obroty blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego, jednolitego majonezu.
Liczba porcji: 6