Domowy majonez do Wielkanocnych potraw Oli

35587
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Domowy majonez do Wielkanocnych potraw Oli0 out of 5 based on 0 voters.


Spróbuj wykonać domowy majonez, który idealnie się sprawdzi do Wielkanocnych potraw. Aby go wykonać potrzebujesz: żółtek, musztardy, oleju i przypraw. 
 
 

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3/4 szkl oleju
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego 
  • 1/2 łyżeczki cukru
 
Domowy Majonez Do Wielkanocnych Potraw

Sposób wykonania:

  1. Do miski lub blendera wrzucić żółtka.
    Dodać do nich musztardę, cukier, sól oraz ocet balsamiczny.
    Całość dokładnie miksować na małych obrotach.
    Gdy składniki zaczną się łączyć wlewać stopniowo olej nie przerywając ucierania.
    Gdy wlejemy już cały olej zwiększamy obroty blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego, jednolitego majonezu. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi