Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy chrzan Izy

 

Składniki:

  • 5 surowych jajek
  • ½ litra kwaśnej śmietany
  • 2 płaskie łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki octu
  • 2 szklanki chrzanu

Sposób wykonania:

  1. Do śmietany wbić jajka i całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać chrzan i ponownie wymieszać.
    Gdy składniki się połączą doprawić do smaku solą, cukrem oraz octem.
    Postawić na małym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
    Cały czas mieszając gotować kilka minut.
    Następnie zestawić chrzan z ognia i odstawić do ostygnięcia.
    Idealny jajko dodatek do wielu dań.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *