Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe wafle

Składniki:

  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • wafle tortowe 1 opakowanie
  • kakao 2 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko skondensowane słodzone wkładamy w puszce do garnka wypełnionego
    wodą( nie otwieramy puszki!), gotujemy na ogniu przez 2,5- 3 godziny, po
    ugotowaniu studzimy puszkę, a następnie ją otwieramy. Połowę masy z
    puszki mieszamy z kakao. Wafle tortowe przekładamy na przemian masą z
    kakao i masą bez kakao. Po przełożeniu przygniatamy wafle deską do
    krojenia i kilkoma kg cukru na około 2 godziny, żeby wszystko razem
    dobrze się skleiło. Kroimy w kawałki. Można także przekładać je masą i
    dżemem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *