Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z pasternaku

Składniki:

    • 75 dkg obranego, drobno pokrojonego pasternaku
    • 2 łyżki miodu
    • 1 małe opakowanie serka Philadelphia
    • ½ szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • ½ szklanki mleka
    • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać pasternak, smażyć mieszając 20 minut, dodać miód, wymieszać i smażyć na małym ogniu kolejne 20 minut. Miękki pasternak zmiksować z serkiem, śmietaną, mlekiem i sokiem z cytryny. Zmiksowany przełożyć do miseczki, dodać szczypiorek, sól i pieprz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *