Dip szczypiorkowy Kornelii
Dip szczypiorkowy Kornelii0 out of 5 based on 0 voters.
Dip szczypiorkowy, który podkreśli smak wielu Twoich potraw. Aby go wykonać będziesz potrzebować: jogurtu greckiego, majonezu, czosnku noi oczywiście szczypiorku.
Składniki:
- 1 pęczek szczypiorku
- 200 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać jogurt grecki.Dodać do niego majonez oraz oliwę z oliwek.Całość dokładnie wymieszać.Czosnek obrać i przecisnąć go przez praskę po czym dodać go do sosu.Wrzucić jeszcze drobno posiekany szczypiorek.Dokładnie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: poniedziałek, 14, marzec 2016 06:17
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny