Dip pomidorowy z serem feta
Dip pomidorowy z serem feta 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 150 g sera feta
- 2 pomidory
- 4 łyżki posiekanej bazylii
- 1,5 szkl. jogurtu
- szczypta białego pieprzu
- sól
Sposób wykonania:
-
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
Wówczas je pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować razem z fetą na pastę.
Następnie nie przerywając miksowania dodawać stopniowo jogurt.
Gdy powstanie gładka masa dodać jeszcze posiekaną bazylie i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 14, listopad 2013 08:43
- Dominik Pach
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny