Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czosnkowy brokuł

Składniki:

  • ½ kg brokułu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyki posiekanego czosnku
  • szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • cząstki cytryny

Sposób wykonania:
Brokuł podzielić na różyczki i zblanszować  w osolonej wodzie przez kilka minut po czym zahartować go zimną wodą.
Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, a gdy się zazłoci dodać płatki czerwonej papryki oraz odsączony brokuł.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Gdy brokuł się podgrzeje, wówczas zdjąć z ognia i udekorować cząstkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *