Czonskowa Makrela po irlandzku

1560
com_content.article
(Oddano 273 głosów z średnią 4.41 z 5)
Czonskowa Makrela po irlandzku4.41 out of 5 based on 273 voters.


Viu1205738078ySkładniki:
• 4 duże lub 8 małych tusz makreli
• 2 ząbki czosnku
• jajko
• sól i pieprz
• mąka
• cytryna
• masło do smażenia

Wykonanie:
Makrele oczyścić, rozciąć wzdłuż brzucha i rozłożyć, aby usunąć kręgosłup.
Przygotowaną makrelę solimy, pieprzymy i nacieramy wyciśniętym czosnkiem.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w mące.
Smażymy na złoty kolor na maśle. Podajmy polane sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi