Czerwona kapusta z suszonymi owocami
Czerwona kapusta z suszonymi owocami4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 główka czerwonej kapusty
- 250 g mieszanki suszonych owoców
- 100 ml czerwonego wina
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka maki
- sól
- cukier
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować po czym zalać ją szklanką wody.
Dodać łyżeczkę soli i 1.2 łyżeczki cukru u gotować około 40 minut.
Po tym czasie dodać suszone owoce i nadal gotować około 10 minut.
W między czasie na rozgrzanym tłuszczy przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją kilkoma łyżkami kapusty i dodać do reszty.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i dusić ostanie 5 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: poniedziałek, 13, czerwiec 2011 09:13
- Marta Matusiak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak