Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowo-rumowe kulki

 

Składniki:

  • 2 szklanki obranych orzechów włoskich
  • 1 szklanka pokruszonego ciasta drożdżowego
  • 25 dag cukru
  • 2 cytryny
  • 1 kieliszek rumu
  • 6 dag czekolady
  • 1/8 l mleka
  • 3 dag wiórków kokosowych

Sposób wykonania:

  1. Ciasto drożdżowe pokruszyć po czym dodać do niego zmielone orzechy, sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze mleko, rum oraz rozpuszczoną czekoladę.
    Ponownie wymieszać.
    Z powstałej masy formować kulki, które obtaczać w wiórkach kokosowych.
    Przed podaniem słodzić w lodówce.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *