Czarna fasola z pomidorami
Czarna fasola z pomidorami5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- puszka pomidorów
- 400 g czarnej fasoli z puszki
- ½ łyżeczki oregano
- 1 ½ szkl brązowego ugotowanego ryżu
- 2/3 szkl wody
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę i czosnek.
Następnie dodać fasolkę, posiekane pomidory oraz oregano.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać ryż, ponownie zagotować.
Trzymać jeszcze chwile aż wszystkie składniki się podgrzeją.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: czwartek, 17, styczeń 2013 13:14
- Natasza Trela
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak