Cytrynowe ciasto Kamili
Cytrynowe ciasto Kamili0 out of 5 based on 0 voters.
Ciasta-nie tylko na świąteczny stół. Tym razem przepis na ciasto cytrynowe Kamili. Do jego wykonania będziesz potrzebować: skórki z cytryny, jajek, masła oraz mąki.
Składniki:
- skórka z 2 cytryn
- 350 g masła
- 350 g cukru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 6 jaj
- 350 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:
-
Masło wyjąć wcześniej z lodówki, aby miało temperaturę pokojową.Wówczas dodać do niego cukier oraz aromat waniliowy i razem utrzeć na puszystą masę.Nie przerywając mieszania dodawać stopniowo jajka.Gdy składniki się połączą wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Na sam koniec dodać jeszcze skórkę startą z cytryn.Całość dokładnie wymieszać.Gotowe ciasto przelać do formy.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.
Liczba porcji: 9
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: piątek, 07, październik 2016 05:46
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy