Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z filetów dorsza

Składniki:

  • 2 szkl bulionu warzywnego
  • 90 dag filetów z dorsza
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • zielona papryka
  • łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki przyprawy curry
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas włożyć do niego rybę i gotować około 5 minut.
Po tym czasie filety wyjąć  a bulion przecedzić.
Następnie na rozgrzanym maśle zarumienić posiekaną cebulę, paprykę oraz seler naciowy.
Wówczas dodać mąkę oraz curry, wymieszać i rozprowadzić bulionem.
Gotować nie przerywając mieszania do zgęstnienia sosu.
Doprawić do smaku, polać rybę i posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *