Cukier cynamonowy domowy
Cukier cynamonowy domowy 4.68 out of 5 based on 127 voters.
Kolejna moja propozycja na własny cukier - tym razem cynamonowy.
Składniki:
• cukier drobny biały 50 dkg
• kora cynamonu 4-6 lasek
Sposób przyrządzenia:
Wkładamy cynamon do szklanego szczelnego pojemnika i zasypujemy cukrem. Zostawiamy na około 2 tygodnie cukier przejdzie pięknym zapachem a później używamy go do wszelkiego rodzaju wypieków, szczególnie z jabłkami.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Ewelina B
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane