Ciasto z rabarbarem Juliana
Ciasto z rabarbarem Juliana 0 out of 5 based on 0 voters.
Kolejny przepis na znakomite ciasto. Tym razem rabarbar w roli głównej. Aby go wykonać potrzebujesz: rabarbaru, mąki, jajek i margaryny.
Składniki:
- 4 laski rabarbaru
- 1 szkl mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szkl cukru
- 160 g margaryny
- 4 jajka
- 1 łyżka kisielu truskawkowego

Sposób wykonania:
-
Do miski wrzucić margarynę, do której dodać cukier.Razem utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając dodawać stopniowo po jednym jajku.Gdy składniki się połączą wsypać mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia.Następnie oczyszczony rabarbar pokroić na mniejsze kawałki.Oprószyć je kiślem i dodać do cista.Całość przemieszać i przełożyć do brytfanny.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 9
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: poniedziałek, 25, styczeń 2016 04:47
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy