Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z rabarbarem Agaty

 

Składniki:

  • rabarbar wedle uznania, w zależności od wielkości blachy,
  • szklanka mąki,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 4 jaja,
  • cukier waniliowy,
  • 4 łyżki oleju,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.

 

 

Sposób przyrządzenia:
Wyłożyć papierem pergaminowym blachę do pieczenia. Wyłożyć na dnie rabarbar (pokrojony w kostkę), można zasypać łyżeczką cukru. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać, aby nie było grudek. Na koniec dodać 4 łyżki oleju i delikatnie wymieszać. Zalać rabarbar. I wstawić do piekarnika na 40 minut i piec w temp. 180 stopni.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *