Ciasto waflowe z daktylami
Ciasto waflowe z daktylami 4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Cukier oraz sok z cytryny utrzeć na lukier, wówczas dodać skórkę pomarańczową i cytrynową oraz zmielone migdały i posiekane daktyle.
Całość wymieszać i dodać jeszcze rum.
Powstałym nadzieniem posmarować wafle, które układać jeden na drugim.
Na koniec polać całość polewą.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: środa, 02, czerwiec 2010 08:03
- Dagmara Ferenc
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy