Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto owocowe Kingi

Składniki:

  • gotowy płat biszkoptowy
  • puszka brzoskwiń
  • 2 banany
  • 3 jabłka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki wiórków koksowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • budyń waniliowy

    Sposób wykonania:
    Płat biszkoptowy przełożyć do tortownicy.
    Obrane jabłka pokroić w plastry, które blanszować 3 min,. We wrzątku.
    Obrane banany pokroić w plasterki a brzoskwinie na mniejsze kawałki.
    Owoce ułożyć na biszkopcie.
    ½ litra przestygniętej wody z blanszowania jabłek rozpuścić budyń i zalać nim owoce.
    Jajka roztrzepać razem z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.
    Powstałą masę polać na wierzch ciasta.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 20 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *