Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto na andrucie z masą poziomkową

Składniki:

  • 2 prostokątne andruty
  • 50 dag cukru
  • ¼ tabliczki czekolady
  • 25 dag zmielonych migdałów
  • ½ kostki masła
  • 1 szkl. konfitury poziomkowej

Sposób wykonania:

  1. Cukier wsypać do 1 szklanki wody i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia aż cukier się rozpuści i powstanie gesty syrop.
    Wówczas dodać do niego połamaną czekoladę i gotować jeszcze do rozpuszczenia czekolady po czym dodać jeszcze konfiturę oraz zmielone migdały.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu aż masa zgęstnieje.
    Następnie posmarować masa andruty i ułożyć jeden na drugim.
    Wierzch również posmarować masą.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem pokroić w trójkąty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *