Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto kruche z likierem czekoladowym

Składniki:

  • schłodzone kruche ciasto
  • masło
  • 2 szkl. kremówki
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2/3 szkl likieru czekoladowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • owoce koktajlowe

    Sposób wykonania:

    1. Ciasto podzielić na dwie porcje i uformować z nich blaty, które przełożyć do form wysmarowanych masłem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
      W między czasie śmietankę ubić z dodatkiem cukru.
      Następnie mleko zagotować, wówczas dodać żelatynę, wymieszać i zdjąć z ognia do ostygnięcia po czym dodać śmietankę.
      Całość miksować dodając stopniowo likier.
      Powstały krem przełożyć na podpieczone ciasto.
      Wierzch również posmarować kremem. Udekorować owocami.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *