Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto kakaowe z kawałkami jabłka

 

Składniki:

 

  • 2 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 5 jaj
  • 4 jabłka
  • 1 szkl oleju
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody
  • op cukru waniliowego
  • łyżeczka cynamonu

Sposób wykonania:
Jajka ubić razem z cukrem po czym dodać mąkę przesianą z razem z proszkiem do pieczenia, sodę oraz kakao na przemian z olejem.
Na sam koniec dodać jeszcze cynamon oraz cukier waniliowy, dokładnie wymieszać.
Następnie obrane jabłka, pozbawione ganoid nasiennych pokroić w kostkę i wrzucić do ciasta.
Całość przemieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *