Ciasto Kariny
Ciasto Kariny 4.10 out of 5 based on 69 voters.
Składniki:
- 12 łyżek rozpuszczonego masła
- 1 szkl. cukru
- 6 jajek
- starta skórka z ½ cytryny
- 10 łyżeczek mąki ziemniaczanej
- ¼ szkl. mąki
- ½ łyżki masła
-
Masło utrzeć do białości po czym dodać żółtka, cukier, skórkę z cytryny i obie mąki.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto na blachę wysmarowana masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 11, marzec 2010 08:00
- Karina Trzcińska
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy