Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto o posmaku wina

Składniki:

  • 1 szkl. śmietany
  • 1 szkl. cukru
  • 1/3  szkl. wina
  • 1 ½ jajka
  • 1/3 cytryny
  • 2 szkl. mąki
  • ½ łyżki masa
  • ½ szkl. migdałów
  • 1 łyżka gruboziarnistego cukru

Sposób wykonania:

  1. Z mąki zrobić kopczyk wbić do niej jajka, dodać śmietanę, cukier, wino oraz skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie zagnieść aby powstałe gładkie ciasto, które rozwałkować.
    Przełożyć ciasto na blachę wysmarowaną masłem.
    Posypać go jeszcze migdałami oraz cukrem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *