Ciasteczka waniliowe Eweliny
Ciasteczka waniliowe Eweliny1.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 3 krople aromatu waniliowego
- szczypta soli
- pół szklanki cukru
- 3/4 masła
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
-
Do masła dodać cukier i całość utrzeć do uzyskania puszystej masy.
Wówczas wbić do niej jajka i dodać aromat.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie nie przerywając mieszania wsypywać stopniowo mąkę przesiana wcześniej z proszkiem do pieczenia i solą.
Z powstałego ciasta formować ciasteczka, które układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta kruche
- Opublikowano: wtorek, 14, styczeń 2014 09:11
- Ewelina Pacuła
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy