Chrzan tradycyjny Kariny
Chrzan tradycyjny Kariny 5.00 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- ½ kg chrzanu
- ½ szkl octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
Sposób wykonania:
-
Korzeń chrzanu zalać woda i odstawić aby namókł.
Wówczas go odcedzić i obrać.
Następnie do rondelka wlać ½ szkl wody oraz biały ocet.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem i doprowadzić do wrzenia.
Do gotującej się zalewy włożyć starty chrzan.
Dokładnie wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 08, maj 2013 05:41
- Karina Zgrzyt
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny