Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chleb z niespodzianką

 

Składniki:

  • 40 dag jagnięciny
  • 1 ciemny okrągły chleb (1kg)
  • 8 listków laurowych
  • 4 gałązki tymianku
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag czarnych oliwek
  • pieprz
  • sól
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki ziarnek kolorowego pieprzu

 

 

Sposób wykonania
Jagnięcinę pokroić w kostkę, którą oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie i odstawić.
Dodać 3 łyżki oliwy, listki laurowe, gałązki tymianku, czosnek oraz ziarna pieprzu.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie odciąć górną część chleba i wykroić miąższ po czym napełnić go mięsem.
Na miecie ułożyć oliwki, obrane pomidory i cebulki przekrojone na pół.
Oprószyć solą oraz pieprzem i przykryć odciętą częścią.
Przełożyć chleb do brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec 50 min.

Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez AnkA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *