Cebulowy sos Oli
Cebulowy sos Oli 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- ćwierć szkl. bulionu
- 2 łyżki oliwy
- 6-7 szalotek
- 2 łyżki musztardy
- sok z cytryny
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę zetrzeć na tarce.
Wówczas dodać do niej musztardę i dokładnie wymieszać.
Nie przerywając mieszania dodawać stopniowo oliwę.
Gdy składniki się połączą dodać sok z cytryny.
Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Na koniec rozprowadzić całość bulionem i dokładnie wymieszać.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 19, listopad 2013 09:29
- Ola Ptak
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny