Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Canelloni z warzywami

Składniki:

  • 12 rurek cannelloni
  • ½ op. mrożonej zupy jarzynowej
  • ½ szkl. śmietany
  • 5 dag starego parmezanu
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po czym doprawić je do smaku.
    Warzywami napełnić makaronowe rurki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
    Zalać całość śmietaną oraz posypać startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *