Brukselka z orzechami
Brukselka z orzechami4.65 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 50 dkg młodej brukselki
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki posiekanych orzechów nerkowca
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Umytą o osuszoną brukselkę pokroić wzdłuż na połowę lub jeśli są większe na ćwiartki. Rozgrzać w dużej patelni oliwę i masło, dodać brukselkę, smażyć mieszając 5 minut. Dodać przyprawy, przełożyć do salaterki. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami.
- Szczegóły
- Kategoria: Brukselka
- Opublikowano: poniedziałek, 12, marzec 2012 11:48
- Patrycja Borowy
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak