Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z mąki gryzanej

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 łyżki maki gryczanej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • cukier puder do posypania
  • słodka śmietanka
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać mąkę oraz skórkę z cytryny, dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem i udekorować bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *