Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt pod kokosowa pierzynką

Składniki:

  • ¾ szkl. mąki tortowej
  • 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • ¾ kostki masła
  • 3 żółtka
  • jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szkl. wiórków koksowych
  • salaterka świeżych owoców
  • cukier puder
  • bita śmietana
  • tłuszcz do formy
  • herbatniki

Sposób wykonania:

  1. Jajko, żółtka i cukier utrzeć po czym dodać obie mąki, proszek do pieczenia i roztopione masło.
    Całość dokładnie utrzeć po czym przelać do formy  wysmarowanej tłuszczem i posypanej pokruszonymi herbatnikami.
    Wierzch wyrównać i posypać wiórkami kokosowymi.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem i udekorować bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *