Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała fasolka z szynką

Składniki:

  • 2 puszki białej fasoli konserwowanej
  • 20 dkg szynki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • ¼ łyżeczki świeżo otartej skórki cytrynowej
  • sól, pieprz
  • keczup pikantny ilość wg uznania

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. W rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, dodać pokrojoną w kostkę szynkę i po kolejnych kilku minutach dodać fasolę, sól i pieprz. Całość podlać kilkoma łyżkami wody i dusić na małym ogniu 10 minut. Po tym czasie dodać keczup i jeszcze chwilę podgrzewać.  Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *