Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezowy torcik malinowy

Składniki:

  • 3 gotowe blaty bezowe
  • gotowa polewa czekoladowa
  • 2 szkl. bitej śmietany
  • 650 g malin
  • 80 g cukru pudru
  • 5 kieliszków wódki wiśniówki
  • 50 g wiórków koksowych

    Sposób wykonania:
    Polewę czekoladową stopić po czym posmarować nią oba płaty bezowe.
    Następnie około 500g malin wymieszać z wiśniówkę po czym rozgnieść je widelcem.
    Śmietanę ubić na sztywno i połowę dodać do wiśni, delikatnie połączyć.
    Powstałym kremem przełożyć blaty bezowe.
    Wierzch udekorować resztą śmietany oraz malinami oraz wiórkami kokosowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *