Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany w cieście

Składniki:

  • 8 bananów
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 75 g mąki z proszkiem do pieczenia
  • 75 g mąki ryżowej
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 250 ml wody
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • olej

Sposób wykonania:
Obrane banany pokroić na cząstki, które skropić sokiem z cytryny.
Następnie mąkę z proszkiem wymieszać z mąka ryżowa i kukurydzianą oraz cynamon.
Najlepiej aby całość przesiać przez sitko.
Cały czas mieszając dodawać stopniowo wodę aby powstało lejące ciasto.
Kawałki banana zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju około 2-3 minut aż się zarumienią.
Po usmażeniu obtoczyć w cukrze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *