Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowy mus

 

Składniki:

  • ¼ kg biszkoptów czekoladowych
  • ¼ kg bananów
  • 10 bez
  • 2 szkl kremówki
  • ½ szkl cukru pudru
  • 1 szkl rumu
  • 3 łyżki żelatyny
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Obrane banany zmiksować z dodatkiem soku z cytryny oraz rumu.
    Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie ciepłej wody.
    Natomiast śmietanę ubić z dodatkiem cukru na sztywno.
    Wówczas dodawać do masy bananowej śmietanę oraz żelatynę i delikatnie połączyć.
    Na dnie pucharków rozłożyć biszkopty i zalać je musem.
    Udekorować bezami.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *