Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany z mozzarellą

Składniki:

  • Składniki:
  • 2 bakłażany
  • 4 pomidory
  • łyżka posiekanych liści bazylii,
  • 30dag mozzarelli,
  • łyżka startego parmezanu,
  • sól,
  • pieprz,
  • 3 łyżki oliwy.

    Sposób przygotowania:
    Każdy bakłażan pokrój wzdłuż na 6 plastrów, obierz go ze skóry. Posól i odstaw na 30 minut. Opłucz i wytrzyj. Posmaruj z obu stron oliwą i połóż na pergaminie na blasze do pieczenia. Piecz 8 minut w temp. 200 stopni. Pomidory sparz i obierz ze skórki, przekrój i wyjmij pestki. Miąższ posiekaj i dodaj do niego bazylię. Przypraw. Na blasze do pieczenia ułóż największe 4 plastry bakłażana, na każdym z nich ulóż warstwę pomidorów, plaster mozzarelli, , a na końcu parmezan. Piecz 15 minut w temp. 200stopni.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *