Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan, pomidory i papryka w słoiku

 

Składniki:

 

  • 1 kg bakłażanów
  • 1 papryka
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Bakłażany, paprykę oraz pomidory opłukać pod bieżącą wodą po czym podpiec je w piekarniku.
Następnie obrać je ze skórki i drobno pokroić.
Przełożyć je do garnka z rozgrzaną oliwą.
Wrzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek.
Trzymać na małym ogniu, aż całość zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym przełożyć do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić i odstawić dnem do góry do ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *