Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka majonezowa

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru
  • ½ szkl maki ziemniaczanej
  • ½ szkl mąki pszennej
  • ½ łyżki olejku śmietankowego
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz bułka tarta do formy

Sposób wykonania:
Żółtka razem z cukrem i majonezem utrzeć do białości.
Wówczas doda obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Pod koniec wlać jeszcze kilka kropel aromatu.
A koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *