Babeczki z tuńczykiem
Babeczki z tuńczykiem4.65 out of 5 based on 130 voters.
Ciasto:
Farsz:
Sposób wykonania:
Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wyrobić po czym owinąć w folie aluminiowa i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do babeczek.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
W między czasie paprykę i ogórka pokroić w drobną kostkę, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać majonez oraz jogurt aby złączył wszystkie składniki.
Powstały farsz nałożyć do babeczek po upieczeniu.
Udekorować natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciastka
- Opublikowano: poniedziałek, 10, styczeń 2011 08:58
- Iwona Cierpiał