Baba makowa
Baba makowa4.31 out of 5 based on 150 voters.
Składniki:
- 1 ½ szkl. maku
- 10 jajek
- ¾ szkl. cukru
- 5 gorzkich migdałów
- masło
- tarta bułka
-
Mak utrzeć razem z żółtkami po czym dodać zmielone migdały oraz cukier.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę.
Delikatnie połączyć.
Przełożyć ciasto do brytfanny wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 45-60 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Makowiec
- Opublikowano: poniedziałek, 01, luty 2010 10:39
- Ewelina
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy