Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado pełne niespodzianek

Składniki:

 

  • 5 dag krewetek
  • 2 awokado
  • 2 banany
  • 1 filet drobiowy
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • listki mięty
  • sałata
  • sól
  • biały pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Z awokado wydrążyć okrągłą łyżeczką kulki, nie uszkadzając skórki które skropić sokiem z cytryny.
W między czasie krewetki gotować ok. 3 min we wrzątku.
Następnie mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz pieprzem po czym przesmażyć go na rozgrzanym oleju, odstawić do ostygnięcia.
Obrać jeszcze banany i pokroić je w plasterki.
Delikatnie wymieszać awokado, banany, mięso oraz krewetki, polać majonezem i wypełnić wydrążone awokado.
Przed podaniem pospać posiekaną natką pietruszki.

Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Grzegorza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *