Arbuz w miodowym winie
Arbuz w miodowym winie4.59 out of 5 based on 76 voters.
Składniki:
- arbuz
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szkl. białego deserowego wina
- łyżeczka mielonego cynamonu
- łyżeczką zmielonych goździków
- ½ szkl. płynnego miodu
-
Z arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką okrągłe kulki, które posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki.
W między czasie wino, miód, cynamon oraz goździki zmiksować dokładnie ze sobą.
Powstałym sosem polać kilki arbuza.
Owiną całość folią aluminiową i ponownie wstawić do lodówki na 20 minut.
Po tym czasie wymieszać i podawać z wytworzonym sokiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: piątek, 18, luty 2011 06:59
- Adrianna Fijał