Ananasowy dip
Ananasowy dip 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 3 plastry ananasa z puszki
- 150 g tofu
- ½ szkl. soku ananasowego
- ½ szkl. śmietanki
- 1 łyżka soku z cytryny
- ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta białego pieprzu
Sposób wykonania:
-
Ananasa odsączyć z puszki i pokroić go na mniejsze kawałki.
Następnie wlać do niego sok ananasowy oraz śmietankę oraz pokrojone tofu.
Dodać sok i skórkę z cytryny.
Całość dokładnie zmiksować na gładki dip.
Na koniec doprawić do smaku solą, czarnym i białym pieprzem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: wtorek, 10, wrzesień 2013 09:03
- Ewa Bugaj
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny