• ananas

Polewa:

  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki soku z limetki
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1/8 łyżeczki esencji waniliowej
  • odrobina soli i pieprzu


Sposób przyrządzenia:
Przygotować polewę: w niewielkim rondlu, mieszać  składniki polewy, podgrzewać garnek na średnim ogniu do czasu gdy masło i cukier roztopią się, mieszając od czasu do czasu. Używając dużego, ostrego noża, odciąć około 2 cm ze spodu ananasa. Ciąć resztę ananasa, wliczając w to  liście przeciąć na ćwiartki na pół wzdłuż.. Używając szczotki, lub pędzelka rozsmarować polewę na środkowej części ananasa.  Piec na grillu przez około 10 minut tak obracając aby opiekły się wszystkie boki. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi