Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śmietankowy ryż na deser

Składniki:

  • 3 szkl. ryżu ugotowanego na mleku z dodatkiem masła, cukru i szczypty soli
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki
  • 2 surowe żółtka
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • masło do formy
  • śmietanka
     

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem pudrem po czym dodać śmietankę.
    Całość wymieszać i zalać ryż.
    Odstawi go na 30 minut aby nasiąkł.
    Po tym czasie przełożyć do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut.
    Przed podaniem polać śmietanką.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *